Daglia AB erbjuder dig som har LSS-beslut om daglig verksamhet en möjlighet att utvecklas tillsammans med andra. Daglia har sina lokaler i Mellringe på Återbruksvägen 9 i ett lugnt område med naturen in på knutarna.

Du ingår i en grupp som leds av en erfaren handledare. Daglia har tillstånd för 30 deltagare i verksamheten på Återbruksvägen 9 samt 20 deltagare i externa företagsgrupper. Daglia startar den första externa gruppen som är på City gross den 1 december 2021.  Planen är att start den andra externa gruppen någon gång under våren 2022.

I huvudverksamheten växlar man mellan våra tre grupper och är en vecka i utegruppen, en vecka i innegruppen och en vecka i köksgruppen. Daglia bjuder alla deltagare som är i huvudverksamheten på lunch. Vi har en hälsoprofil då vi tror att god hälsa är något som ger bra mående, så fysisk aktivitet som t.ex. promenader ingår varje vecka.

Våra 3 grupper i huvudverksamheten på Återbruksvägen:

1. Utegruppen

Utegruppen har uppgifter inom yttre och inre fastighetsskötsel och lättare trädgårdsarbete. Vedhantering kan också förekomma. Utegruppen åker med minibuss till våra uppdrag med handledaren.

2.  Innegruppen 

I innegruppen har vi lite blandade aktiviteter. Vi arbetar till exempel med nutidsfrågor, uppgifter på datorer eller pysslar. Enklare paketeringsjobb till företag kan också förekomma. I innegruppen har vi även musikinslag då vi på torsdagar har musikaktivitet där vi sjunger och spelar tillsammans. I lokalen finns en studio där du kan prova att spela in låtar du eller någon annan skrivit. Du kan också få prova att spela olika instrument.

3. Köksgruppen 

I vårt fina restaurangkök tillagas dagens lunch mån – fre av köksgruppen. Lunchen serveras till deltagare och personal på Daglia och till en grupp elever från LIA gymnasiet. Även privatpersoner kan köpa med sig matlåda. Ca 40 portioner tillagas varje dag. I köksgruppen får du varierande arbetsuppgifter inom matlagningsyrket som t.ex. matlagning, bakning, diskhantering, torkning av bord och städning.

Daglias externa grupp på City Gross på Prologgatan 8:

Här har du din sysselsättning i matvaruaffären City Gross tillsammans med en handledare från Daglia och en grupp andra deltagare. Arbetsuppgifter är till exempel att fronta varor, ta bort varor som är på fel plats, ta bort tomkartonger och hålla snyggt på hyllorna i butiken.

Daglias externa grupp på Mäjsta gård Glanshammar: (Start 2 maj 2022)

Här har du din sysselsättning på Mäjsta gård tillsammans med en handledare från Daglia och en grupp andra deltagare. Vi åker tillsammans från Daglia till Mäjsta med minibuss. Arbetsuppgifter är till exempel yttre trädgårdsskötsel, utfodring till fåren, enklare underhåll på gården som till exempel laga stängsel eller målning.